Οι εγκαταστάσεις μονάδων αποθήκευσης αναμένεται να αυξηθούν κατά 20 φορές, φτάνοντας συνολικά τα 358 GW με 1.03TWh διαθέσιμης αποθήκευσης παγκοσμίως μέχρι το 2030, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσίευσε το BloombergNEF.

Ειδικότερα, στην παγκόσμια έκθεση για την αποθήκευση ενέργειας (2021 Global Energy Storage Outlook) αναφέρει ότι οι δύο μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, οι ΗΠΑ και η Κίνα, θα επιχειρήσουν περισσότερο από τις μισές εγκαταστάσεις παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Εντωμεταξύ, άλλες κορυφαίες αγορές που θα ακολουθήσουν στην ίδια «ρότα» είναι η Αυστραλία, η Ινδία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία.

Τo BNEF σημειώνει πως ΗΠΑ και Κίνα θα παραμείνουν κυρίαρχοι χάρη στους φιλόδοξους στόχους που έχουν θέσει τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιχειρήσεις κοινής «ωφέλειας» (utilities) στις ΗΠΑ, και στην Κίνα με τον στόχο για 30 GW νέες μονάδες αποθήκευσης με μπαταρίες μέχρι το 2025.

Τέλος, το BNEF εκτιμάει πως η Αμερική θα κατασκευάσει περισσότερα στη βάση της μεγαβατώρας, κατά κύριο λόγο εξαιτίας του γεγονότος, ότι οι μονάδες αποθήκευσης με μπαταρία στις ΗΠΑ έχουν περισσότερες ώρες αποθήκευσης.

(energypress.gr)