Η Ελληνική Εταιρία Ενεργειακής Οικονομίας ολοκλήρωσε με επιτυχία το 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης «Looking Ahead with Optimism, Beyond the Covid Era», που πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Theoxenia Palace, στην Αθήνα. Για ακόμη μια χρονιά, το ετήσιο Συμπόσιο λειτούργησε ως πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου, όπου εκπρόσωποι κρατών, ακαδημαϊκοί και ιδιωτικοί φορείς συνέβαλαν σε συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα ενεργειακά θέματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες του 2020, το 6ο Συμπόσιο επικεντρώθηκε αναπόφευκτα στις αναταραχές που προκαλούνται από την πανδημία του Covid-19 και τις επιπτώσεις της στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα. Παρά την απότομη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών πέρυσι, λόγω της ύφεσης των οικονομικών δραστηριοτήτων, απαιτούνται ακόμη τεράστιες προσπάθειες για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου μιας οικονομίας μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Απαιτείται οι κυβερνήσεις να λάβουν αποφασιστικές ενέργειες και να εφαρμόσουν διαρθρωτικά μέτρα για να επιταχύνουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και να ανοίξουν το δρόμο προς μια βιώσιμη ανάκαμψη. Επιπλέον, οι λύσεις που προσφέρουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο, παρέχοντας γρήγορη απάντηση στην πανδημία χτίζοντας, παράλληλα, πιο ανθεκτικά ενεργειακά συστήματα. Αυτά τα θέματα, μεταξύ πολλών άλλων, εξετάστηκαν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια των συνεδριών του Συμποσίου.

Οι ολομέλειες του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία, προσφέροντας ταυτόχρονα την ευκαιρία για ψηφιακή παρουσία σε όσους παρουσιάζουν δυσκολία να το παρακολουθήσουν δια ζώσης. Από την άλλη πλευρά, όλες οι παρουσιάσεις ακαδημαϊκών εργασιών πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά ενώ τόσο η ολομέλεια όσο και οι ταυτόχρονες ακαδημαϊκές συνεδρίες μεταδόθηκαν ζωντανά.

Η ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ως Ασημένιος Χορηγός συμμετείχε με επιτυχία στο Συμπόσιο και εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ.Τομαρά Κωνσταντίνο.

Το 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ, ο κ. Geoffrey Pyatt, ο Πρέσβης της Γαλλίας, κ. Patrick Maisonnave, ο Πρέσβης της Ισπανίας, κ. Enrique Viguera Rubio, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DESFA, κα Maria Rita Galli, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ανταλλαγής Ενέργειας, κ. Γιώργος Ιωάννου, ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ, ο κ. Ανδρέας Πούλλικας, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Καθ. Αθανάσιος Νταγούμας, και πολλά ακόμη εξέχοντα στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του κράτους.