Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την προώθηση της αιολικής ενέργειας ανέλαβε η ΕΛΕΤΑΕΝ, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα μικρής διάρκειας βίντεο, όπου αποτυπώνονται τα σημαντικότερα οφέλη της αιολικής ενέργειας για τους καταναλωτές και την χώρα.

Με την παγκόσμια κατανάλωση ρεύματος να έχει αυξηθεί 226% από το 1990 έως το 2018, η αιολική ενέργεια μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών του σήμερα, με τρόπο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, όπως υπογραμμίζεται, η ανάπτυξη του κλάδου αναμένεται να αποφέρει 5.100 νέες θέσεις εργασίας με την αναλογία να είναι 1,8 εργαζόμενοι ανά παραγόμενο MW.

Την ίδια στιγμή, το παραγόμενο ρεύμα από τον «άνεμο» φτάνει να είναι έως και 60% φθηνότερο από τον Λιγνίτη, γεγονός που αποτελεί σημαντική ανακούφιση για τους καταναλωτές, καθώς και ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για το προηγούμενο έτος, το μερίδιο της αιολικής ενέργειας στην κατανάλωση ηλεκτρισμού έφτασε το 15% το 2020.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο ask4wind.gr