Η Akuo, ένας ανεξάρτητος παγκόσμιος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώνει τις δυνάμεις της με τη Σπυρόπουλος Α.Ε., μια τεχνικο-εμπορική εταιρεία με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, για την ίδρυση της GEARS Α.Ε. (Green Energy Aggregator Services), ενός νέου Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις αγορές ενέργειας μέσω Φορέων Σωρευτικής Εκπροσώπησης κρίνεται πιο σημαντική από ποτέ, δεδομένου ότι η διείσδυσή τους στο ενεργειακό μείγμα, αυξάνεται δραστικά ως αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού Green Deal. Επιπλέον, οι ΑΠΕ θεωρούνται ως η μακροπρόθεσμη “λύση” για το υψηλό ενεργειακό κόστος και την ενεργειακή ασφάλεια που εκδηλώνεται σήμερα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένας νέος Φο.Σ.Ε. εκπροσωπεί παραγωγούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

Η GEARS παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση εκπροσώπησης στην ελληνική αγορά για τους παραγωγούς ΑΠΕ. Με λεπτομερείς προβλέψεις παραγωγής και παρέχοντας πρόσβαση στην spot αγορά, η GEARS επωφελείται από την ισχυρή τεχνογνωσία σε δραστηριότητες στη χονδρεμπορική αγορά που έχει αναπτύξει η Akuo και αξιοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στην ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και νέους αλγόριθμους πρόβλεψης για να προσφέρει αξία στους παραγωγούς ΑΠΕ. Επιπλέον, η GEARS προσφέρει υπηρεσίες παρακολούθησης, συντήρησης και επιδιόρθωσης των Σταθμών ΑΠΕ, με στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης τους.

Υπογραφή των πρώτων Συμβάσεων

Η GEARS υπέγραψε τις πρώτες της συμβάσεις και θα εκπροσωπήσει στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας περισσότερα από 55MW από Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, νέοι Σταθμοί ΑΠΕ σχεδιάζεται να ενσωματωθούν στο χαρτοφυλάκιο εκπροσώπησης της GEARS κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2022.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.greenaggregator.com