Στον Φάρο, του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαϊου το event φωτογράφισης των νικητών στα Health & Safety Awards 2021. Ένα ζωντανό και γεμάτο αισιοδοξία event όπου τα στελέχη των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και εκπροσώπους των χορηγών των βραβείων, έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρμοσμένες πλήρως στα υγειονομικά μέτρα των ημερών.

Στόχος των Health & Safety Awards είναι να προβληθούν οι εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς χώρους εργασίας, αναπτύσσουν κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζομένους και μπορεί να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση στους κλάδους που ανήκουν. Τα βραβεία διοργάνωσε για 8η χρονιά η Boussias υπό την Αιγίδα του ΕΛΙΝΥΑΕ.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, υποδέχτηκε αρκετούς από τους νικητές και στη δήλωσή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Στον τομέα της Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας, η πανδημία είχε και έχει παρουσία σε όλες τις συζητήσεις, τις εργασιακές πρακτικές και τις μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Η πιθανότητα της προσβολής εργαζομένων ή διοίκησης και οι συνέπειες που θα επέλθουν αν κάτι τέτοιο συμβεί σε μεγάλη κλίμακα στις επιχειρήσεις, μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην εταιρική λειτουργία, αλλά και στη ζωή των ίδιων των εργαζομένων. Σήμερα, στα Health & Safety Awards 2021, επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που δεν τιμωρούν αλλά εκπαιδεύουν, δεν επιβάλλουν αλλά εμπνέουν, στέκονται δίπλα και κατανοούν τις ανάγκες και προσδοκίες των εργαζομένων τους, βαδίζοντας σταθερά το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. κέρδισε το βραβείο BRONZE στην κατηγορία Δράσεις πρόληψης Covid -19 για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ο κ.Κρεμανταλάς Αντώνης Γενικός Επιθεωρητής Εταιρικής Συμμόρφωσης & Διασφάλισης Ποιότητας και η κα.Καμπανάρη Δέσποινα Προϊσταμένη Λειτουργίας & Συντήρησης.