Τα μοναδικά βραβεία αναφορικά με την ενεργειακή διαχείριση και την αειφορία των επιχειρήσεων ανέδειξαν τους νικητές, στη δυσκολότερη χρονιά που θυμόμαστε όλοι, τη χρονιά που δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων!

Στο Radisson Blu Park Hotel πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, η Τελετή Απονομής Βραβείων των νικητών των Energy Mastering Awards 2022.

Στόχος των Energy Mastering Awards 2022, που διοργάνωσε για 4η χρονιά η BΟUSSIAS με το Manufacturing magazine, είναι να αναγνωριστούν οι επιχειρήσεις, οργανισμοί και πάροχοι σχετικών υπηρεσιών και λύσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης προτύπων ενεργειακής διαχείρισης και έχουν δεσμευτεί ως προς κάποιους διαρκείς και φιλόδοξους στόχους για μελλοντική βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για άλλη μια χρονιά πρωταγωνιστής στα Energy Mastering Awards κατέκτησε ακόμη ένα βραβείο SILVER για το έργο Κατασκευή φ/β πάρκου ισχύος 1MW, στα πλαίσια του σχεδίου GR-eco Islands – Χάλκη πράσινο νησί στην κατηγορία Renewable Energy Implementation.

Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια Υποδιεύθυνσης Αθηνών της ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. κα. Ελίνα Τρίγκα.

Την Τελετή Απονομής τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία αφού συνεχάρη τους νικητές των βραβείων, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικές και καινοτόμες είναι οι βραβευμένες πρακτικές των επιχειρήσεων. «Τέτοιες πρακτικές φέρνουν την ελπίδα για βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά και γίνονται αρωγοί στη υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, σχετικά με τη μετάβαση της χώρας σε “πράσινες” μορφές ενέργειας, θωρακίζοντας παράλληλα το σύστημα λειτουργίας της ενεργειακής μας αγοράς» είπε χαρακτηριστικά. Η κα Α. Σδούδου απένειμε στους νικητές τις 4 κορυφαίες διακρίσεις του 2022.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Δρ. Γιώργος Αγερίδης Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας, Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα στους νικητές, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και δημιουργικότητα τη δουλειά τους, τονίζοντας πως: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φετινή συμμετοχή πολλών και εξαιρετικών πρακτικών. Φρονώ ότι ο θεσμός αυτός ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων και Οργανισμών και είναι σημαντικός αρωγός των νικητών στην προβολή, προώθηση και αξιοποίηση των προσπαθειών τους για τη βελτίωση της ενεργειακής διαχείρισης. Πιστεύω ότι τα Energy Mastering Awards λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των πρωταγωνιστών, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών».