Τα Environmental Awards 2020 στην 6η τους διοργάνωση ανέδειξαν και επιβράβευσαν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα, που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης. Οι νικητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν δηλώσεις και να φωτογραφηθούν με τα βραβεία τους την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στο House 124 στο Χαλάνδρι, όπου λήφθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων Δρ. Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Γεωγραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μεταξύ άλλων επισήμανε στη δήλωσή της τη σημασία των «πράσινων» πρωτοβουλιών από εταιρείες, ενώ σημείωσε ότι οι διακρίσεις τους δεν καταγράφονται ως απλές επιτυχίες, αλλά συνιστούν μια ευκαιρία βελτίωσης και ανάπτυξης. Τέλος, υπογράμμισε ότι η προστασία του Περιβάλλοντος ισοδυναμεί με κερδοφορία των επιχειρήσεων, καθώς μειώνονται η σπατάλη, το κόστος διαχείρισης αποβλήτων μέσω  της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης και βελτιώνεται η δημόσια εικόνα της επιχείρησης, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τη διοίκηση και την ευρύτερη κοινωνία.

Η ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ κέρδισε το βραβείο SILVER στην κατηγορία Organization and Process Innovation, Climate Change για το έργο: Κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 12 MW για την “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ”.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ ο κ.Μανωλόπουλος Παναγιώτης, Ο&Μ Μanager και η κα.Τρίγκα Ελίνα, Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Πελατών.